Notice: Undefined property: stdClass::$name in /home/radioahi/public_html/sq/wp-content/plugins/awesome-weather/awesome-weather.php on line 299
°
Weather from OpenWeatherMap

Category: Dijetarët

Dijetarët
Shejh Shuajb al-Arnauti

Dje ka ndërruar jetë një nga dijetarët më të njohur të kohës bashkëkohore, 88 vjeçari shqiptar, Shuajb El-Arnauti, i cili ishte i dalluar dhe i shquar në shkencën e hadithit, më saktësisht merrej me autoktoninë apo ekzaminimin dhe vërtetësinë e hadithit, raporton AA. Shuajb El-Arnauti, u lind në Damask të Sirisë në vitin 1928, rreth […]

Dijetarët
Shejh Abdul Kader Arnauti

Abdul Kader Arnauti, Allahu xh.sh e mëshiroftë, është një prej dijetarëve më të njohur në lëmin e hadithit në tokat arabe dhe më gjerë. Emri i tij i vërtetë është, Kadri Abd El-Kadir Ibn Sokol El-Arnauti. Lini në Vrellë të Istogut në vitin 1928. Ndërsa kur i kishte vetëm tri vite ai u detyrua që […]

Dijetarët
Imam Buhariu

Vitet e tij të para Imam al-muhadithin Habrat Imam Ebu Abdullah Muhamed ibn Ismail el-Buhariu ka lindur ditën e 13 të muajit islam të Shevalit në vitin 194 pas hixhretit, në qytetin e famshëm Buhara, në tokën “përtej kanalit”, që aktualisht quhet Uzbekistan. Babai i Imam Buhariut, Ismail ibn Mughirah el-Xhafi, ishte një asket dhe […]

Dijetarët
MUHAMED NASIRUDIN ALBANI 1914 m.-1999 m

Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë konsiderohet ndër dijetarët më të mëdhenj të Islamit, kurse më I madhi I hadithit me konsensues të dijetarëve të Ehli Sunetit në shekullin e njëzetë miladi. Për të cilin dijetarët pranojnë se ka kthyer stilin e kohës së Ibën Haxherit, Dhehebiut, Sujutiut, etj. Në interesim për hadithin dhe shkencat e […]