Hoxhë Mr Ibrahim Sherifi

0
115

Mr. Ibrahim Sherifi ka kryer shkollën fillore në shkollën e fshatit Bukoviç ku edhe ka lindur. E ka mesuar leximin e Kur’anit Fisnik tek hafizi i mirenjohur ne keto treva hfz.Behxhet Idrizi. Me pastaj e kreu shkollën e mesme në medresenë ” Isa Beu ” Shkup në vitin 2007. Dhe pastaj morri rrugën për në Kairo të Egjiptit. Se pari e mesoi gjehen arabe ne Kajro-Egjypt. Pastaj u regjistrua dhe mbaroi studimet në univerzitetin “Mishkah” në vitin 2011. Po ne të njejtin univerzitet kreu edhe magjistraturën. E mbrojti me sukses titullin e magjistrit hoxha i nderuar Ibrahim Sherifi me temë : Vlera e tokave të Shamit në Kur’anin Famëlartë dhe në sunetin e të Dërguarit alejhi selam. Tash eshte duke i vazhduar studimet per doktorature ne uneverzitetin ”Mishkah” ne degen e ”usul i dinit” (bazat e fese). Prej vitit 2014 eshte i angazhuar si: imam, hatib, mualim dhe thirres ne rrugen e All-llahut xh.sh.ne diaspore. Merret me perkthime: deri tash e ka perkthyer nje liber per:” Dobite e hadithit”, eshte ne perkthim e siper te librit: et-tibjan fi adab hameletel Kur’an te imam Neveviut dhe perkthen tema tjera aktuale.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani nje koment
Ju lutemi shkruajeni emrin tuaj ketu