Gishtat mbi ekranin e smartfonit prodhojnë energji elektrike

Të transformosh lëvizjet ‘e ngadalta’ si ajo e gishtit mbi ekranin e smartfonit, apo valët në det të hapur në energji elektrike.

Një objektiv që deri tani ka qenë i pamundur, por që mund të transformojë teknologjitë e prodhimit të hapur të energjisë së pastër.

Një grup shkencëtarësh të universitetit të Pensilvanisë është duke punuar mbi këtë çështje, pjesë e të cilës është edhe Samsung, dhe rezultatet e para janë publikuar në revistën shkencore Advanced Energy Materials.

Idea e shkencëtarëve është ajo e magazinimit të energjisë së lëvizjeve “të ngadalta’, si lëvizja e gishtit në ekran, që deri tani i shpëton tërësisht pajisjeve të riciklimit të instaluara në disa smartfonë, transmeton tch. Kjo teknologji është pagëzuar me emrin “diodat jonike”, dhe arrin të transformojë në energji elektrike presionin delikat dhe konstant.

“Duke i vendosur në gjeneratën e ardhshme të smartfonëve, shpresojmë të arrijmë të furnizojmë me 40% të energjisë së nevojshme”, ka thënë Qing Wang, një nga autorët e studimit.

RRETH AUTORIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Stafi Radio Ahireti është themeluar që nga viti 2008 i njohur si Radio Chat Islam, Radio Ahireti aty vazhdoj me aktivitetet e ndryshëm me Emisione Hoxhalarë të ndryshëm që nga viti 2015 është hapur Radio Ahireti.

Leysestraat 25/2 Beringen Belgium
Call: +32488913806
Email: Info@radio-ahireti.com

Merr Njoftime