Emra Per Femra

0
20

Abide………………………………….adhuruese

Abire………………………………….fluturake

Adhra………………………………….margaritar i pashpuar

Adile………………………………….e drejtë

Afife………………………………….e pastër, e thjeshtë, e qartë

Afie………………………………….larg nga çdo problem

Afije………………………………….e pastër nga çdo sëmundje dhe nga çdo pikëllim

Afshin………………………………….që driçon si yll

Aida………………………………….mysafire, ajo që kthehet

Aishe………………………………….bashkëshortja e pejgamberit [salallahu alejhi ue selam]

Ajisha………………………………….e pasur

Ajra………………………………….e respektueshme

Akile………………………………….e mençur, e urtë

Alije………………………………….fisnike

Alime………………………………….e ditur

Amale………………………………….shpresë, synim

Amelia………………………………….besnike, e bukur

Amire………………………………….grua bujare, princeshë

Anbere………………………………….erë e mirë peme

Anisa………………………………….e afërt, intime

Anika………………………………….unike

Anum………………………………….dhuratë e Zotit

Ariana………………………………….plotë jetë

Arife………………………………….e ditur

Asie………………………………….shpresë

Asime………………………………….mbrojtëse

Atifa………………………………….dhembshuri

Atika………………………………….e lashtë

Ajana………………………………….fatlume

Azize………………………………….e çmueshme

B

Bahije………………………………….vezulluese, e bukur

Bahire………………………………….e shkëlqyeshme

Basile………………………………….e patrembur, guximtare

Basime………………………………….e buzëqeshur

Bedrije………………………………….që gjason në hënën e plotë

Baha………………………………….e vlefshme

Belige………………………………….e kthjellët

Belkisa………………………………….emër i mbretëreshës Sebee, e cila pranoi Islamin para Sulejmanit alejhi selam

Belsame………………………………….që jep erë të mirë

Berie………………………………….e pastër, pa të meta

Besire………………………………….vizionare, largpamëse

D

Damime………………………………….shoqëruese

Dania………………………………….e bukur

Danin………………………………….princeshë

Daria………………………………….e ditur, me kulturë

Dijae………………………………….drita, lindja e diellit

Dijba………………………………….dëgjueshmëri

Durdane………………………………….perlë

Duxhana………………………………….shi

Dhafire………………………………….triumfuese

Dhakire………………………………….përkujtuese e Allahut

Dhalile………………………………….hije

Dhekije………………………………….e mençur, inteligjente

E

Elife………………………………….e butë, shoqëruese

Elmase………………………………….diamante, flori

Eliza………………………………….unike, e çmueshme

Emane………………………………….që ka shpresë në atë çka dëshiron, besnike

Enuare………………………………….ndriçuese

Eribe………………………………….e shkathtë, e zellshme, e mençur

Erina………………………………….zonjë e bukur

Ermina………………………………….miqësore

Esma………………………………….sahabije, vajza e Ebu Bekrit radiallahu anhu

F

Fadile………………………………….epërsi

Faide………………………………….e vlefshme, e zellshme, e dobishme

Faktah………………………………….pëllumb

Faize………………………………….e sukseshme, fitimtare

Falisha………………………………….fatmirësi

Fara………………………………….perëndim i diellit

Farha………………………………….lumturi

Farhin………………………………….e ngallëzyer

Faria………………………………….e dashur, e butë

Feriha………………………………….e lumtur

Farkanda………………………………….e lumtur, me fat

Faris………………………………….jetë

Fariza………………………………….dritë

Fatima………………………………….vajza e Profetit sal-lallahu alejhi ue selam

Fejruz………………………………….ngjyrë e bruztë

Ferjat………………………………….dritë dielli e lezetshme

Fehare………………………………….krenare, që mburret

Fehime………………………………….inteligjente

Fehmida………………………………….inteligjente dhe e urtë

Femida………………………………….e urtë

Fekihe………………………………….që kupton

Fekire………………………………….elegante

Ferashe………………………………….flutur

Ferhane………………………………….e lumtur, krenare

Feride………………………………….unike, e vetme, e çmueshme

Feroza………………………………….gur i çmuar

Fesihe………………………………….elokuente

Feuzije………………………………….fitimtare

Fikrije………………………………….e mençur, mendimtare

Furkane………………………………….që dallon të mirën nga e keqja, lule

G

Gajda………………………………….e re dhe e njomë

Galibe………………………………….dominante

Galije………………………………….erëmirë, e çmueshme

Garibah………………………………….e huaj, e çuditshme

Gazije………………………………….luftëtare

Gufrane………………………………….që fal

H

Habibe………………………………….e dashur, mike

Hadare………………………………….e gjelbërt

Hadika………………………………….e mrekullueshme, kopshtare

Halisa………………………………….e dëlirë

Hanije………………………………….e këndshme

Haxher………………………………….e fortë si guri, gurore

Hadije………………………………….udhëzuese për në rrugën e drejtë, dhuruese

Hafije………………………………….fisnike, e fshehur prej të tjerëve

Halaue………………………………….e ëmbël, e shijshme

Khalide………………………………….e përjetshme, e paharruar

Hamide………………………………….falënderuese

Hanife………………………………….muslimane e çiltër, e pastër, e sinqertë

Hanije………………………………….ledhatuese, e butë, e sjellshme, simpatike

Hasije………………………………….e veçantë, e posaçme

Haua………………………………….emri i bashkëshortes së Ademit alejhi selam

Hikmete………………………………….urtësi

Husane………………………………….tepër e bukur

I

Ibtisame………………………………….buzëqeshje

Iffah………………………………….modesti, dëlirësi

Iffat………………………………….ndershmëri

Ilham………………………………….intuitë, frymëzim

Ines………………………………….dashamirësi

Intisare………………………………….triumf

Imtihal………………………………….e sjellshme

Isire………………………………….e fortë, frymëzuese

Islahe………………………………….bamirëse

Isma………………………………….që mbron

Ishrak………………………………….lindja e diellit

J

Jara………………………………….flutur e vogël

Jasna………………………………….në arabisht do të thotë trëndafil i bardhë

Jasmin………………………………….lloj luleje

Jemame………………………………….luginë në Arabi

Jumna………………………………….fat i mirë, sukses

Jusra………………………………….përparimtare, e majtë

K

Kamalije………………………………….përsosuri

Kamile………………………………….e përsosur, e plotë

Kanual………………………………….zambak i ujit

Kasame………………………………….e mirë dhe e bukur

Kaula………………………………….që ka veçori të bukura

Kashish………………………………….atraksion

Kida………………………………….e ruajtur, e fortë

Kenza………………………………….thesar

Keram………………………………….natyrë bujare

Khatuun………………………………….zonjë

Komal………………………………….e bukur

L

Lama………………………………….errësirë e buzëve

Lamia………………………………….e buzëve të errëta

Lamise………………………………….e prekshme

Lanika………………………………….më e mira

Leshira………………………………….shumë inteligjente

Latifa………………………………….e butë, e këndshme

Lebibe………………………………….e mençur, e zgjuar

Lehame………………………………….madhështore në bukuri dhe në mirësi, ajo që pergatitë mishin

Leila………………………………….natë

Lejla………………………………….e lindur natën, bukuri e errët

Lijana………………………………….butësi

Liina………………………………….përdëllim, butësi

Lubabe………………………………….prej femrave më të zgjedhura

Lubina………………………………….dëlirësi

Lu’lu………………………………….margaritarë

M

Maha………………………………….sytë e mëdhenj

Mahnur………………………………….ndriçim hëne

Mahek………………………………….aromë

Mahrin………………………………….e ndritshme dhe e bukur si dielli

Mahrosh………………………………….pjesë e hënës, e këndshme

Mahum………………………………….drita e hënës

Mahuish………………………………….e bukur si hëna

Maira………………………………….hënë

Magfire………………………………….e falur

Mahira………………………………….e zellshme, eksperte, e zgjuar

Maja………………………………….princeshë

Makbule………………………………….e pranuar

Mashal………………………………….dritë

Mazine………………………………….që i shkëlqen fytyra

Medenije………………………………….e kulturuar, qytetare

Mediha………………………………….e lavdërueshme

Meisare………………………………….pasuri

Mehasin………………………………….bukuri

Meliiha………………………………….e hirshme

Menahil………………………………….burim i ujit të freskët

Menar………………………………….dritë udhëzuese

Menhale………………………………….burim

Mehrije………………………………….e dalluar, e shkathtë

Mehriin………………………………….me natyrë dashjeje

Mehrish………………………………….aromë e këndshme

Mehrunisa………………………………….grua e bukur

Mehuish………………………………….e bukur, hënë

Mejsane………………………………….ylli që shkëlqen shumë

Merjem………………………………….nëna e Isait alejhi selam, e qëndrueshme

Meshkura………………………………….që falënderon

Metine………………………………….e fuqishme, guximtare

Misha………………………………….e lumtur pë tërë jetën

Mishel………………………………….një dritë

Mithaleh………………………………….shembullore

Mohga………………………………….drita e lumturisë

Mubineh………………………………….ajo që qartëson diçka

Muhsina………………………………….bamirëse dhe e butë

Muneuer………………………………….e ndritshme

Munibe………………………………….e penduar, e kthyer

Munirah………………………………….e ndriçuar

Murade………………………………….e kërkuar

Musaret………………………………….lumturi

Muskan………………………………….buzëqeshje, lumturi

Muslimeh………………………………….besimtare e devotshme

Muxhahideh………………………………….ajo që përpiqet ne rrugë të All-lahut

Muzejne………………………………….zbukurim

N

Nada………………………………….bujari, njomësi

Nadia………………………………….shpresë

Na’ire………………………………….e ndritshme, ndriçuese

Nadra………………………………….unike

Nafije………………………………….e dobishme

Nafise………………………………….e çmueshme

Nagina………………………………….gur i çmuar

Nagiin………………………………….perlë

Nahid………………………………….e ndershme

Nahida………………………………….e ngritur

Najla………………………………….me sy të gjerë

Namila………………………………….e heshtur, serioze

Nasiha………………………………….këshilluese

Nasime………………………………….fllad, puhi

Nasriin………………………………….trëndafil i egër

Nasrin………………………………….lule e kaltër aromatike

Nasha………………………………….aromë, parfum

Nashima………………………………….e urtë, e lulëzuar

Nashua………………………………….e ngallëzyer

Nuuriin………………………………….dritë e shkëlqyer

Nauar………………………………….ajo që e ruan veten

Nazniin………………………………….e bukur

Nazuk………………………………….e njomë

Nedhra………………………………….shembullore, e njohur

Nedime………………………………….shoqëruese, mikeshë

Nejire………………………………….ndriçuese

Nekibe………………………………….prijëse, e parë

Nekije………………………………….e pastër

Nelam………………………………….gur i çmuar

Nemira………………………………….e pastër, e kulluar

Nermin………………………………….lule, e njomë, e butë

Neshiin………………………………….gjë e ëmbël

Nesime………………………………….ambient i pastër, erë e mirë

Nesira………………………………….ndihmëtare, fitimtare

Neuale………………………………….dritë e fortë, që e arrin qëllimin e vet

Nexhua………………………………….e cila e ruan sekretin

Nigar………………………………….e bukur

Niha………………………………….shi,

Nina………………………………….e këndshmja

Nishat………………………………….lumturi

Njasia………………………………….më e bukura

Nudare………………………………….e artë

Numa………………………………….e bukur dhe e këndshme

Nurijeh………………………………….ndriçuese

Nuriin………………………………….e dashur

Nurhan………………………………….dritë

R

Rabie………………………………….pranverë, kopsht

Radije………………………………….e kënaqur, e mjaftuar

Rafije………………………………….e lartë

Rahibe………………………………….zemërgjerë

Rajja………………………………….dritë

Rajna………………………………….e pastër

Ramisha………………………………….plotë me trëndafila

Ramsha………………………………….fytyrën porsi hëna

Rania………………………………….mbretëreshë

Rajana………………………………….derë e Xhennetit err-Rrejjan (Ejjub Albani)

Ratibe………………………………….e përqëndruar, e vendosur

Rauije………………………………….transmetuese e fjalëve të Profetit sal-lallahu alejhi ue selem

Rebiha………………………………….fitore

Redane………………………………….e mençur, udhëzuese

Redife………………………………….përcjellëse

Refike………………………………….shoqëruese, përkëdhelëse, emri i gruas së Is’hakut alejhi selam

Rejah………………………………….rehati

Rehana………………………………….një grusht borziloku i ëmbël

Rehame………………………………….rigë shiu

Reihane………………………………….aroma e trëndafilit

Reide………………………………….udhëheqëse

Rejhane………………………………….shpirtmirë, bimë qe ka aromë të mirë

Reike………………………………….e dëlirë, e patrazuar

Reina………………………………….mbretëreshë paqësore

Rekike………………………………….e butë, e ëmbël

Rexhije………………………………….që shpreson

Ramis………………………………….e fshehur, sekrete, e ruajtur

Rashide………………………………….e mençur, udhëzuese, e përqëndruar

Rezine………………………………….modeste

Rimsha………………………………….buqetë lulesh

Rizuana………………………………….e bukur

Rona………………………………….dritë ndriçuese

Roshini………………………………….dritë

Rubina………………………………….e bekuar me dashuri, ujëvarë

Rubije………………………………….sezona pranverore

Ruhina………………………………….aromë e këndshme

Rukhsana………………………………….e bukur

Ruksha………………………………….e bukur

Rumeisa………………………………….buqetë lulesh

Rumeha………………………………….gur i bukur

Rukeja………………………………….e bija e pejgamberit [salallahu alejhi ue selam]

Ruhije………………………………….e qetë, e mëshirshme

Rukije………………………………….emri i vajzës së Profetit sal-lallahu alejhi ue selam

Ruvejda………………………………….e ngadalshme, që pret e nuk ngutet

S

Sabije………………………………….që i robëron zemrat me bukurinë dhe moralin e saj

Sabiin………………………………….fllad mëngjesi

Sabire………………………………….durimtare

Sabrina………………………………….trëndafil i bardhë

Sabura………………………………….shumë durimtare

Sadike………………………………….e sinqertë, e drejtë

Safa………………………………….qartësi, dëlirësi mendjeje

Safijeh………………………………….e drejtë, e pastër, e qartë

Sahire………………………………….mahnitëse, që të mahnitë me bukuri

Saime………………………………….agjëruese

Saira………………………………….që e ruan nderin dhe pasurinë e saj dhe të të tjerëve

Sakine………………………………….e qetë, e vendosur

Salije………………………………….shpirtmirë

Saliha………………………………….e drejtë, e devotshme

Samaira………………………………….mahnitëse

Samuja………………………………….e vendosur, guximtare

Sanika………………………………….me mendje të fortë, me zemër të ngrohtë

Sara………………………………….princeshë

Sarah………………………………….e dëlirë, e lumtur

Sarije………………………………….udhëtim nate

Saxhide………………………………….e përulur ndaj All-llahut

Seade………………………………….e lumtur

Sedef………………………………….gocë deti, perlë

Sehade………………………………….që flen pak, e zgjuar

Sehije………………………………….fisnike, bujare

Sehile………………………………….e thjeshtë

Sehrish………………………………….lindja e diellit

Seide………………………………….e gëzuar

Sejide………………………………….udhëheqëse

Sekine………………………………….e qetë, e butë, modeste

Selma………………………………….paqësore

Semaa………………………………….qielli

Sekina………………………………….e qetë dhe e lehtë

Semina………………………………….bujare

Semiin………………………………….e çmueshme

Semire………………………………….bashkëbiseduese

Senada………………………………….e hirshme

Senae………………………………….lindje, ndriçim

Senije………………………………….shndritëse

Sofia………………………………….e bukur

Soreja………………………………….princeshë

Sorfina………………………………….e pastër nga pisllëku, e thjeshtë

Suhejla………………………………….e rrjedhshme, e patrazuar

Suhira………………………………….e bukur

Sukejna………………………………….rehati

Sumeja………………………………….e lartë në pozitë, me vlerë

Sunja………………………………….dritë dielli, shkëlqim

SH

Shahla………………………………….lule e errët, sytë e errët bojë hiri

Shakila………………………………….e hijshme, e bukur

Shakira………………………………….falënderuese

Shamima………………………………….fllad aromatik

Shanum………………………………….dinjitet, bekim i Allahut

Shanza………………………………….grua dinjitoze

Shanzi………………………………….trëndafil

Shazia………………………………….aromatike

Shezana………………………………….princeshë

Shefike………………………………….e dhembshme

Shekura………………………………….falënderuese

Shemame………………………………….aromë

Shermin………………………………….modesti

Shesmiin………………………………….shumë e bukur, besnike, me zemër të artë

Shefae………………………………….shëruese, ndërmjetësuese

Shehame………………………………….shpirtmirë, që kryen punë të rëndësishme

Shejma………………………………….që i paraqitet era dhe shija e mirë prej fytyrës së saj

Shekime………………………………….trimëreshë, guximtare, me zemër te fortë

Shemae………………………………….me erë të fortë

Shiriin………………………………….e ëmbël

Shujana………………………………….guximtare, e fortë

Shukrije………………………………….falënderuese

T

Tahire………………………………….e pastër

Taibe………………………………….penduese

Tejba………………………………….e dëlirë

Tajibe………………………………….e mirë, e kënaqshme

Talaue………………………………….e bukur, lulëzuese

Talibe………………………………….nxënëse

Tanisha………………………………….lumturi

Tara………………………………….yll

Taraife………………………………….diçka e re

Tefdile………………………………….e vlefshme

Tehije………………………………….përshëndetëse

Temim………………………………….e plotë, e shëndoshë

Tensim………………………………….erë e lehtë

Terime………………………………….që i nënshtrohet vetëm All-llahut

Terxhumane………………………………….shpjeguese, përkthyese, sqaruese

Teshrife………………………………….në vend të lartë, e ngritur

Tezim………………………………….respekt

Tezmin………………………………….që ka cilësi të mira

Teufike………………………………….e sukseshme

Teusile………………………………….shpresë dhe nënshtrim

Tisha………………………………….që është plotë jetë

TH

Thabite………………………………….e vendosur, guximtare

Thakibe………………………………….mendimtare

Thekafe………………………………….me prestigj, e kulturuar

Thana………………………………….falënderim, lavdërim

Themare………………………………….frytdhënëse

Themine………………………………….e shtrenjtë, e çmueshme

Thoreja………………………………….yll

Thubate………………………………….e fuqishme

XH

Xhahide………………………………….e angazhuar, e zellshme

Xhebraje………………………………….dashuri, respekt

Xhelae………………………………….sqaruese

Xhelile………………………………….e shkëlqyeshme

Xhemane………………………………….perlë

Xhemile………………………………….bukuroshe

Xherie………………………………….e fuqishme

Xhesina………………………………….zemërmirë

Xheuahire………………………………….diamant

Xheurije………………………………….lulekuqe, e çmueshme

Xhijade………………………………….shumë e mirë, fisnike

Xhihan………………………………….mendje kreative

Xhumane………………………………….perlë e argjendtë

U

Uabisa………………………………….diçka e ndritshme

Uahide………………………………….e veçantë, unike

Uafije………………………………….besnike

Uaide………………………………….që mban premtimin

Uaije………………………………….që e kupton mirë çdo send

Uathike………………………………….e besueshme

Uaxhide………………………………….e pasur, e fuqishme

Uedide………………………………….e dashur

Uehibe………………………………….dhuruese

Uerda………………………………….trëndafil

Uerisha………………………………….lumturi

Uesime………………………………….e mirë, e bukur, e dalluar

Uudade………………………………….simpatike

Z

Zahide………………………………….askete, e dëgjueshme ndaj Allahut, e kënaqur me pak

Zahire………………………………….fisnike, e lartë, e qartë

Zaara………………………………….lule e bukur

Zarija………………………………….bukuri dhe dritë

Zeba………………………………….bukuri

Zehna………………………………….bukuroshe

Zehra………………………………….e ndritshme, fytyrë që shkëlqen nga drita

Zejnebe………………………………….lis me aromë të mirë

Zejnije………………………………….dekorim, stoli

Zekije………………………………….inteligjente

Zerina………………………………….princeshë, e mençur

Zerka………………………………….kaltrina

Zijade………………………………….përparimtare, që jep shumë

Zinete………………………………….stoli, hijeshi, bukuri

Zoeja………………………………….jetë

Zoha………………………………….dritë

Zohura………………………………….e pafajshme dhe dashamirëse

Zoja………………………………….që do

Zuhdije………………………………….tepër e devotshme, askete

Zuhijra………………………………….e bukur dhe e mirë

Zuhra………………………………….shkëlqesi

Zuhrije………………………………….e bukur, e mirë

Zulejha………………………………….gruaja e mbretit të Egjiptit që u dashurua në Jusufin alejhi selam

Zurafete………………………………….e lehtë, e butë

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani nje koment
Ju lutemi shkruajeni emrin tuaj ketu